5 Mart 2014 Çarşamba

Akıllı kol saatleri ve özellikleri

Son senelerde bir akıllı trendidir gidiyor. Akıllı telefonuydu, akıllı televizyonuydu veyahut akıllı fırınıydı artık insan kendisini bir acayip hissetmeye başladı. Temelde insanların hayatını kolaylaştırma emeliyle uslanan bu aletler furyasına geçtiğimiz yıllarda kol saatleri de girdi. Peki, nedir bu Akıllı Saatler ve gerçekte onlara ihtiyacımız var mı? Gelin hep birlikte bu konuyu irdeleyelim.

İlk olarak akıllı saatin ne olduğuna bakmak gerekli. Akıllı saat temelde akıllı telefonumuzla daimi irtibat içerisinde olan ve yalnızca vakiti göstermekle kalmayıp telefon müzakerelerimizden tutun da günlük elektronik posta kontrollerimizi yapabilmemize ya da üzerinde bulunan kamera sayesinde görüntü yakalayıp bunları sosyal ağlarda paylaşabilmemize imkan sağlayan bir giyilebilir teknolojidir.

Peki, akıllı saatlerle neler yapabiliriz? Bunları sıralayacak olursak; Gelen çağrıları telefonu cebimizden ya da çantamızdan çıkarmadan görebilme ya da yanıtlayabilme, gelen kısa iletileri okuyabilme, kısa ileti yazıp yollayabilme, hava vaziyetini kontrol edebilme, çeşitli mobil yazılımları çalıştırabilme, GPS özellikleri sayesinde bulunduğumuz konumu belirleme ya da belirli bir mesafede kaç adım attığımızı görebilme ve sosyal ağlara ulaşım hemen hemen en temel özellikler olarak karşımıza çıkmakta.

Akıllı saatler irtibat türü olarak Bluetooth`u kullanmaktalar. Bilhassa Bluetooth 4,0 irtibat teknolojisi sayesinde daha hızlı bir data aktarımını çok daha düşük bir güç tüketimiyle muvaffak olabilmekteler. Bu noktada akıllara akıllı saatlerin pil ömrü de gelebilir. Ne yazık ki bir hayli akıllı saat vasati 1-2 gün arası pil ömrü sunmakta ve bu da akıllı saatimizi aynı akıllı telefonumuzda yaptığımız gibi günlük şarj etmemiz gerektiği gerçeğini ortaya koymaktadır (Şu kablolardan bir türklü kurtulamıyoruz). Tabi bir haftaya varan bekleme müddetleri sunan akıllı saatlerde yeni yeni piyasaya çıkmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder